Artvin Belediyesi Marina Sosyal Tesislerinde gerçekleşen programa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur, Müdürü Yardımcıları Hakan Keskin, Alaattin Zeren, Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan, Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmet Başar, şube müdürleri, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Okur ve ekibi, Tarım Bakanlığı tarafından 12’nci Etap Kırsal Kalkınma, Milli Tarım Projesi Ve Kıyı Balıkçılığın Desteklenmesi ile Artvin Tarım Müdürlüğü’nün 1 yılda gerçekleştirdiği ve devam eden çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdiler.
Tarım İl Müdürü Dursun Okur, Tarım Bakanlığı tarafından yapılan binlerce desteklemede üreticinin desteklerden yararlanması aşamasında müracaatlardan sonraki 15 günlük askı icmal süresi ve 15 günlük itiraz hakkı süresine dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayarak bu sürecin takibinin üreticinin zarar görmemesi açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.
Okur, “Bakanlığımız tarafından tarımsal desteklemeler oluyor. Üreticilerimiz bu desteklerden yararlanmak için müracaatta bulunuyorlar. Müracaatlar da herhangi bir eksik olup olmadığı inceleniyor ve Müracaatlar sonrasında 15 günlük askı icmal süresine çıkıyor. Sonrasında eksikler varsa üreticinin 15 günlük bir itiraz hakkı süresi var. Sonrasında da 3’ncü aşamada düzeltme süresi var. Bu süreçte eksik olan müracaatlar takibi yapılmadığı takdir de iptal ediliyor. Üreticilerimizin bu tarz da sıkıntılar yaşamamaları ve zarara uğramamaları adına bu süreci iyi takip etmeleri gerekiyor” dedi.
“Hayvan Kayıtları için 31 Aralık Son Gün”
Üreticini elinde bulunan hayvanların güncel kayıtlarını yaptırmaları için son tarihin 31 Aralık 2017 olduğuna dikkat çeken Tarım Müdürü Dursun Okur, üreticinin elinde bulunan hayvanların doğum, satım ve ölüm durumlarında bağlı bulundukları tarım müdürlüklerine hayvanların kayıtlarının yaptırılması gerektiğini aksi takdirde yani yasa gereği cezai işlem uygulanacağını belirtti.
Tarımsal kalkınmanın ve büyümenin sağlanması ve tarımda devamlılığın sağlanması açısından hayvan kayıtlarının önemine dikkat çeken Okur, “Tarımsal desteklemelerin ve Tarımsal büyümenin sağlanması için üreticimizin elinde bulunan hayvanların kayıt altında olması çok önem arz ediyor. Maalesef ki üreticimiz bu konuda gerekli hassasiyeti göstermiyor. Tarım bakanlığımız da bu konuda ciddi anlamda yasal düzenlemeler yaptı. Burada üreticimiz elinde bulunan hayvanlarının doğum, satım ve ölüm durumlarında değişikliği bildirmek zorunda bunun için son tarih 31 Aralık 2017. Aksi takdirde cezai işlemlerle karşılaşacaklar. Üreticimizin herhangi bir cezai işlemle karşılaşıp mağdur olmamaları için hassasiyet göstermelerini istiyorum” diye konuştu.
İl Müdürü Dursun Okur’un konuşmalarını tamamlamasının ardından, kurum personeli veteriner hekim Volkan İskender tarafından sunum eşliğinde il genelinde durum hakkında bilgi verildi.
İskender’in basın mensuplarına aktardığı bilgilerin ardından program sona erdi.
0 Yorumlar